Grønnsaksuppe med persilleolje.

Grønnsaksuppe er sunt og godt og kan lages i store mengder, slik at du har mat i fler dager, eller fyller fryseren med ferdigmiddag til travlere dager.

Hodekål eller spisskål snittes fint, jeg bruker kjøkkenmaskin, da går det kjemperaskt.

I tillegg snittes gulrot, løk og squash. Her har jeg brukt en Spirrelli for å få spagetti-lange tråder av squashen.

 

Dette er bare for syns skyld, den kan fint snittes opp på kjøkkenmaskinen.

 

Alt helles i en gryte, tilsett vann slik at det neste dekker grønnsakene,

og tilsett ett par buljongterninger.

Dette gis et oppkok. Småkok i 10-15 minutter. Så er suppen ferdig.

 

Persilleolje

For litt ekstra god smak, og flere vitaminer, bruker jeg å ta en kvast persille.

Skyller godt og has i en beholder sammen med litt olje.

Dette kjøres sammen med en stavmikser til en fin pure.

Tilsett så mye olje du syns du trenger for den konsistens du ønsker.

Jeg liker den ganske tykk, så bruker kun en liten klunk olje.


Den ferdige persilleoljen serveres ved siden av suppa, slik at alle kan forsyne seg med den mengden de selv ønsker.

Ingredienser:

1/2 hodekål/spisskål

3 gulrøtter

1 løk

1 squash

2 buljongterninger

Vann

Jeg dobler oppskriften en eller flere ganger så har jeg ferdig suppe til senere.

Serveres gjerne med et godt brød. Kanskje en Foccatia.

 

Vel Bekomme!

 


 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg