Laks med nypoteter, agurksalat og en lett grønn salat – sommermat.

 

Når det er sommer,

liker vi godt å ha litt lettere middager,

og da passer laks med agurksalat godt.

 

Idag laget jeg både agurksalat og finsnittet gulrot og løk og helte på syltelaken,

for å få enda et lett tilbehør til måltidet.

Samme laken på begge, så dette gikk raskt.

Snittet alt på madolinen, men det går helt fint å bruke en ostehøvel,

eller finskjære med kniven.

Agurksalat, lett syltede slangeagurk- skiver.

Oppskrift her Agurksalat.

Lett syltet gulrot i skiver, sammen en hakket gul løk.

Laksen er jo hovedingrediensen, jeg bruker ferdig laksefileter,

uten skinn og bein.

Frosne tas opp og tines i kjøleskapet over natten,

men det går helt fin å ta de opp og legge de frosne inn i ovnen også.

Legg de fire laksefiletene i en ildfast form.

Krydre med salt og pepper.

Settes inn i varm ovn, 220 grader C midt i ovnen.

Stekes til de er gylne,

og du ser det pipler fett ut av laksen, da er den god.

Det tar ca 20-30 minutter, alt etter om frossen eller tint fisk.

Serveres med agurksalat salat,

grønnsaker og det du har i tillegg til nykokte nypoteter.

Og gjerne en liten klatt rømme, elle litt smeltet smør, hvis du liker det.

Rømme med litt revet pepperrot er også godt til.

Pepperrotkrem.

Vel bekomme!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg