Lite slår en god agurksalat som tilbehør til fisk.
Hører med til både laks og ørret. Lettvint er det også å lage selv.
Skyll agurken og snitt i tyyynne skiver, med en ostehøvel eller en mandolin. (ja jeg har nettopp kjøpt meg mandolin og denne brukes flittig)
Fyll et lite Norgesglass eller annet tett glass med agurkskiver.
Laken er enkel, 1-2-3 lake bruker jeg.
En del eddik, 7 prosent,
2 deler sukker/sukkererstatning og
3 deler vann.
Jeg bruker kunstig sukker, så får jeg en sukkerfri agurksalat.
Laken kan kokes opp, men må da avkjøles før den helles over agurkskivene,
men jeg blander kun ingredisensene og heller dette over med en gang.
I tillegg bruker jeg å tilføre litt salt og kverne litt pepper over til slutt.
Smak til og hell over agurkskivene så de er dekket.
Settes i kjøleskap. Holder seg lenge.
Godt som tilbehør til ribbe og annet svinekjøtt og på
dansk rugbrød og hjemmebakte knekkebrød med
leverpostei eller kjøttpålegg.
Dette var en kjempefin matblogg syns jeg. Takk for at du deler. 🙂
Så hyggelig. Ha en fin dag.