Laks med nypoteter, agurksalat og en lett grønn salat – sommermat.

 

Når det er sommer,

liker vi godt å ha litt lettere middager,

og da passer laks med agurksalat godt.

 

Idag laget jeg både agurksalat og finsnittet gulrot og løk og helte på syltelaken,

for å få enda et lett tilbehør til måltidet.

Samme laken på begge, så dette gikk raskt.

Snittet alt på madolinen, men det går helt fint å bruke en ostehøvel,

eller finskjære med kniven.

Agurksalat, lett syltede slangeagurk- skiver.

Oppskrift her Agurksalat.

Lett syltet gulrot i skiver, sammen en hakket gul løk.

Laksen er jo hovedingrediensen, jeg bruker ferdig laksefileter,

uten skinn og bein.

Frosne tas opp og tines i kjøleskapet over natten,

men det går helt fin å ta de opp og legge de frosne inn i ovnen også.

Legg de fire laksefiletene i en ildfast form.

Krydre med salt og pepper.

Settes inn i varm ovn, 220 grader C midt i ovnen.

Stekes til de er gylne,

og du ser det pipler fett ut av laksen, da er den god.

Det tar ca 20-30 minutter, alt etter om frossen eller tint fisk.

Serveres med agurksalat salat,

grønnsaker og det du har i tillegg til nykokte nypoteter.

Og gjerne en liten klatt rømme, elle litt smeltet smør, hvis du liker det.

Rømme med litt revet pepperrot er også godt til.

Pepperrotkrem.

Vel bekomme!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg