Når det er sommer,
liker vi godt å ha litt lettere middager,
og da passer laks med agurksalat godt.
Idag laget jeg både agurksalat og finsnittet gulrot og løk og helte på syltelaken,
for å få enda et lett tilbehør til måltidet.
Samme laken på begge, så dette gikk raskt.
Snittet alt på madolinen, men det går helt fint å bruke en ostehøvel,
eller finskjære med kniven.
Agurksalat, lett syltede slangeagurk- skiver.
Oppskrift her Agurksalat.
Lett syltet gulrot i skiver, sammen en hakket gul løk.
Laksen er jo hovedingrediensen, jeg bruker ferdig laksefileter,
uten skinn og bein.
Frosne tas opp og tines i kjøleskapet over natten,
men det går helt fin å ta de opp og legge de frosne inn i ovnen også.
Legg de fire laksefiletene i en ildfast form.
Krydre med salt og pepper.
Settes inn i varm ovn, 220 grader C midt i ovnen.
Stekes til de er gylne,
og du ser det pipler fett ut av laksen, da er den god.
Det tar ca 20-30 minutter, alt etter om frossen eller tint fisk.
Serveres med agurksalat salat,
grønnsaker og det du har i tillegg til nykokte nypoteter.
Og gjerne en liten klatt rømme, elle litt smeltet smør, hvis du liker det.
Rømme med litt revet pepperrot er også godt til.
Vel bekomme!