I går hadde vi fårikål, eller retter sagt mer som en Irish stew,
med grønnsaker i tillegg til hodekål.
Kjøtt og grønnsaker ble laget i en leirgryte,
mens hodekål ble kokt i lettsaltet vann ved siden av,
slik at det ikke skulle bli brunt og overkokt sammen med
lammekjøttet.
Det ble som alltid endel rester.
Kjøttet ble renset fra bein og fett.
Krafta ble silet, for å brukes til saus.
Dette ble en deilig middag av rester,
men som en ny rett,
ikke bare oppvarmet restemat.
2 ss smør
2 ss hvetemel
kokekrafta fra gryta
Smelt smøret i en varm kasserolle,
tilsett melet og rør godt så det ikke er klumper.
Spe med krafta til du får en glatt og fin saus.
Potetene plukkes ut av gryta og varmes.
Grønnsakene og den kokte kålen blendes med en stavmikser
til en grønnsaksmos.
Ha kjøttet i den varme sausen.
Server med varme poteter og mosen.
Vel bekomme!