Fårikål – rester – dag 2.

I går hadde vi fårikål, eller retter sagt mer som en Irish stew,

med grønnsaker i tillegg til hodekål.

Kjøtt og grønnsaker ble laget i en leirgryte,

mens hodekål ble kokt i lettsaltet vann ved siden av,

slik at det ikke skulle bli brunt og overkokt sammen med

lammekjøttet.

 

Det ble som alltid endel rester.

Kjøttet ble renset fra bein og fett.

 

 

Krafta ble silet, for å brukes til saus.

Dette ble en deilig middag av rester,

men som en ny rett,

ikke bare oppvarmet restemat.

 

2 ss smør

2 ss hvetemel

kokekrafta fra gryta

 

Smelt smøret i en varm kasserolle,

tilsett melet og rør godt så det ikke er klumper.

Spe med krafta til du får en glatt og fin saus.

Potetene plukkes ut av gryta og varmes.

Grønnsakene og den kokte kålen blendes med en stavmikser

til en grønnsaksmos.

Ha kjøttet i den varme sausen.

 

Server med varme poteter og mosen.

 

 

Vel bekomme!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg