Lettvint og billig, sunt og godt.
Suppe er en fin måte å minske matsvinn på.
Idag ble det en suppe av poteter, løk og gulrøtter.
Kokt i buljong.
Man tar hva man har, i dag hadde jeg masse gulrøtter og løk
og jeg fant noen kokte poteter i fryseren.
Alt går i en suppe. Det er bra for miljøet og bra matøkonomi.
4-5 store gulrøtter
4-5 poteter
2 løk
vann
2 buljongterninger
basilikum til pynt
Skrell og hakk grønnsakene.
Ha alt i en kasserolle og dekk med vann.
Kok opp og la det koke til alt er mørt.
Tilsett buljongterninger.
Har du kraft i fryseren kan du bruke denne, da blir det enda bedre.
Kjør suppa glatt med en stavmikser.
Smak evt til med litt salt og pepper.
Ingefær kan rives opp og tilsettes, og det er godt med en liten skvis appelsinsaft.
Man kan tilsette en god skje rømme eller en klunk fløte,
men jeg kjørte bare alt sammen med stavmikseren
og syns den smakte godt uten noe mer.
Lettvint sunt og godt.
Server gjerne med noe sprøtt:
Vel bekomme!