I dag kom jeg over massevis med ferske fiskefileter i butikken,
både hyse sei og torsk.
Disse var på halv pris pga kort dato.
Da var det bare å finne frem foodprosessoren og lage fiskekaker.
6-800 gr fiskefilet
2 ts salt
4 dl melk
2 ss potetmel
1/2 ts malt svart pepper
Rens fisken for skinn og alle bein,
plukk ut resterede bein med pinsett og del den i mindre biter.
Ha fiskefilet og salt i en hurtigmikser og kjør til filetene er fint oppkuttet.
Husk at fisk og melk må være helt kalde.
Tilsett pepper og potetmelet.
Spe inn melk til passende konsistens, til farsen er glatt og fin.
Form fiskekaker med en skje dyppet i kaldt vann.
Smelt smør/margarin i en varm en stekepanne
og stek fiskekakene i 2-3 minutter på hver side til de er gylne.
Serveres med kokte poteter, gulrot, smeltet smør og agurksalat.
Vel bekomme!