Hjemmelaget leverpostei eller paté er godt og det er faktisk ikke særlig vanskelig å lage heller, og du kan lage ulike smaker, alt etter hva du skal servere den til.
Denne kan varieres med løk og urter, eller hvitløk, chili og oliven.
Eller en klassisk julepostei med allehånde, nellik og ingefær.
Denne leverposteien er glutenfri og lavkarbo, så de fleste kan spise den.
Lag gjerne i flere små former, i ulike smaker, så kan du fryse ned.
Så da er det bare å gå igang.
1 kg lever av svin eller kylling
500 g medisterfarse
1 løk eller 2-3 fedd hvitløk
3 ts salt
1 ts grovmalt, svart pepper
1 ts malt ingefær 1 ts malt nellik
2 egg
2 dl melk
Skrell og hakk løk i kjøkkenmaskinen.
Ha leverbiter og medisterfarsen.
Kjør det sammen til en glatt masse.
Tilsett resten av ingrediensene og kjør til massen er jevn.
Ha i eventuelle tørkede eller frisk urter og chili.
Julepostei med nellik, allehånde og ingefær.
Ha massen i en eller flere smurte ildfaste former og stek i vannbad på 160 ºC i en times tid.
Den er ferdig når den kjennes litt fast.
Kan pyntes med sprøstekt bacon, aspic eller sylteagurk ved servering.
Serveres lun på rugbrød med sprøstekt bacon,
agurk eller syltede rødbeter. For de som ønsker en klassisk leverpostei med mel og gluten kan denne prøves.