Julebrød hører julen til, og er alltid populært, både av store og små.
De kan serveres påsmurt, med smør og ost, eller med julens sylte eller ribberull.
Du trenger til 2-3 brød:
1 kg hvetemel
6 dl melk (fingervarmt)
50 gr fersk gjær/1 pakke tørrgjær
150 gr sukker
2 ts kardemomme
150 g smør, smeltes
***
1 egg (sammenvispet), til pensling
Kjør deigen sammen i en kjøkkenmaskin, eller bak for hånd i en vanlig bakebolle.
Når deigen er eltet i 5-10 minutter, er glutenet perfekt og deigen settes til heving.
Legg lokk eller klede over.
Heves til dobbel størrelse.
Når deigen er godt hevet, deles deigen i 2 eller 3 og formes til brød.
Disse legges på bakepapirkledd plate.
Etterhev i 30 minutter.
Pensle med sammenpisket egg.
Settes midt i ovnen og stekes på 180 grader i 20-30 minutter.
Pass på så det ikke blir brent.
Avkjøles på rist.