Julebrød.

 

 

 

 

Julebrød hører julen til, og er alltid populært, både av store og små.

 

De kan serveres påsmurt, med smør og ost, eller med julens sylte eller ribberull.

Oppskriften finner du her.

 

Du trenger til 2-3 brød:

1 kg hvetemel

6 dl melk (fingervarmt)

50 gr fersk gjær/1 pakke tørrgjær

150 gr sukker

2 ts kardemomme

150 g smør, smeltes

***

1 egg (sammenvispet), til pensling

Kjør deigen sammen i en kjøkkenmaskin, eller bak for hånd i en vanlig bakebolle.

Når deigen er eltet i 5-10 minutter, er glutenet perfekt og deigen settes til heving.

Legg lokk eller klede over.

Heves til dobbel størrelse.

Når deigen er godt hevet, deles deigen i 2 eller 3 og formes til brød.

Disse legges på bakepapirkledd plate.

Etterhev i 30 minutter.

Pensle med sammenpisket egg.

Settes midt i ovnen og stekes på 180 grader i 20-30 minutter.

Pass på så det ikke blir brent.

Avkjøles på rist.

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg