Kjøttkaker i brun saus.

Kjøttkaker i brun saus med kokte nypoteter.

 

Kjøttkaker er alltid populært, både blant store og små.

Enkel tradisjonsmat slår ofte an.

Idag fant jeg en pose frosne kjttkaker i fryseren, så da ble det lettvint.

Da var det bare å koke opp en stor gryte med brunsaus og ha oppi kjøttkakene, så de ble mjuke og gjennomvarme.

Kjøttkaker

Hadde også en god slump med kraft fra ribbe stående, så den gikk i sausen.

Satte god smak.

Da var det bare å koke poteter.

Fikk tak i nypoteter, det er jo så godt.

 

 

800 gr kjøttdeig

2 ts salt

1 ts pepper

1 ts  malt ingefær

1 ts hvitløkspulver 1 ts løkpulver

eller

1 finhakket løk

3 ss potetmel

3 dl vann

 

Rør salt godt inn i kjøttdeigen.

Rør inn krydder og potetmel og spe med vann, litt av gangen.

Form farsen til runde kaker med en skje, som dyppes i et glass med kaldt vann mellom hver kake.

Ha smør i en varm stekepanne. Demp varmen litt før kakene legges i.

Stekes i  ca. 3-5 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.

Lager jeg mange legger jeg dem inn i varm stekeovn og steker de i 10-12 minutter.

 

 

Brun saus:

4 ss smør

4 ss hvetemel

1 l kjøttkraft eller buljong

1 ts salt

1 ts pepper

 

Lag brun saus ved å smelte smøret i en kjele.

Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. 

Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper. 

La sausen småkoke i ca. 10 minutter. 

Smak til med salt og pepper.

Ha kakene over i sausen og la dem trekke i ca. 10 minutter.

 

Kjøttkakene ble servert med nykokte poteter, saus og tyttebær.

Dette gikk ned på høykant, men rester ble det,

og det blir til en deilig, brun lapskaus i morgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg