Har du et ferdig rensket krabbeskjell er dette grunnlaget for en deilig og lettvint krabbesalat.
Denne gjør seg godt på lunsjbordet eller på et skalldyrbord.
Godt som pålegg på brødskiva eller knekkebrødet på en helt vanlig dag er den også.
Det er bare å røre sammen kjøttet med grønnsaker og krydder,
så det tar ca 5 minutter til salaten er ferdig.
1 kokt krabbeskjell
100 gr majones
1 vårløk/1/2 purre/1/2 løk
1/2 rød chili/1 ss chiliflak
rød paprika
2-3 ss sitronsaft
salt og pepper
Skrap ut krabbekjøttet fra skjellet og ha kjøttet i en bolle.
Tilsett majones og bland godt.
Majonesen blir best om du lager den selv, og det er ikke vanskelig:
Finhakk løk og chili og rør dette inn i kjøttblandingen.
Tilsett sitronsaft og smak til med salt og pepper.
God salat blir det også med litt finhakket ingefær eller noen friske krydderurter.
Server krabbesalaten på surdeigsbrød eller dansk rugbrød eller kanskje som kveldskos på sprø rugbrødchips.
0 kommentarer