Kuvertbrød – hvitløksboller.

Dette blir fluffige, lette og herlige boller/rundstykker,

som minner om en brioche.

10 dl hvetemel

1 pk gjær

2 ss sukker

1 ts salt

3,5 dl lunken melk

75 gr smør

1 egg

 

Hvitløkssmør

revet ost (cheddar)

 

Sprøstekt spekeskinke/bacon

 

 

 

Hvitløkssmør lager du lett selv.

Rør romtemerert smør bløtt, tilsett 2-3 fedd hakket hvitløk.

Kjør dette godt sammen med en stavmikser.

Tilsett litt flaksalt.

Rulles i matpapir til en pølse som legges i kjøleskapet,

så det blir fastere.

Da er det lettere å fylle i bollene,

eller bruke det som tilbehør til en bedre middag.

En skive legges oppå et godt stykke stekt,

varmt kjøtt for eksempel, slik at det smelter på kjøttet.

 

Mål opp alle ingrediensene til bollene, og romtemperer smøret.

Kjør sammen deigen i en kjøkkenmaskin, og sett den til heving.

Når deigen er hevet ferdig, deles den i passende emner,

 

 

rulles til boller, og fylles med hvitløkssmør og revet ost.

Tett godt, så ikke fyllet smelter og renner ut når de stekes.

 

 

Pense bollene med smeltet hvitløkssmør,

før de stetes midt i ovnen,

over- og undervarme,

180 grader i 12-15 minutter.

 

 

Serveres til en kremet Jordskokksuppe,

oppskriften finner du her. 

 

 

Vel bekomme!

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg