Dette blir fluffige, lette og herlige boller/rundstykker,
som minner om en brioche.
10 dl hvetemel
1 pk gjær
2 ss sukker
1 ts salt
3,5 dl lunken melk
75 gr smør
1 egg
Hvitløkssmør
revet ost (cheddar)
Sprøstekt spekeskinke/bacon
Hvitløkssmør lager du lett selv.
Rør romtemerert smør bløtt, tilsett 2-3 fedd hakket hvitløk.
Kjør dette godt sammen med en stavmikser.
Tilsett litt flaksalt.
Rulles i matpapir til en pølse som legges i kjøleskapet,
så det blir fastere.
Da er det lettere å fylle i bollene,
eller bruke det som tilbehør til en bedre middag.
En skive legges oppå et godt stykke stekt,
varmt kjøtt for eksempel, slik at det smelter på kjøttet.
Mål opp alle ingrediensene til bollene, og romtemperer smøret.
Kjør sammen deigen i en kjøkkenmaskin, og sett den til heving.
Når deigen er hevet ferdig, deles den i passende emner,
rulles til boller, og fylles med hvitløkssmør og revet ost.
Tett godt, så ikke fyllet smelter og renner ut når de stekes.
Pense bollene med smeltet hvitløkssmør,
før de stetes midt i ovnen,
over- og undervarme,
180 grader i 12-15 minutter.
Serveres til en kremet Jordskokksuppe,
Vel bekomme!