Linsegryte – Dal – vegetar

Dette er en lettvint og sunn vegetarisk, indiskinspirert gryte, laget på linser.

Disse koker lett og tykner gryta på en god måte.

De gir bra med proteiner, så den er god og mettende.

    Til en stor gryte bruker jeg:

1 løk

4 fedd hvitløk

1 bit ingefær

1 rød chili

2 ss rapsolje

1 ss gurkemeie

2 ts karri(madras)

4 dl tørkede, røde linser

2 terninger grønnsakbuljong

6 dl vann

1 ts salt

1 ts kvernet pepper

3-4 ss limesaft

1 kvast persille fra hagen

Finhakk løk, hvitløk, chili og ingefær og surr dette litt i varm olje. 

Tilsett krydder og stek videre til smakene og duftene brer seg.

Ha i linser, vann og buljongterninger.

Kok opp og la det småkoke i ca 20-25 minutter til linsene er myke og gryta har tyknet.

Smak til med salt, pepper og limesaft.

Jeg kjøper limesaft ferdig på flaske fra invandrerbutikk,

i literflasker. 

Den er god og holder seg leenge.

Så slipper jeg å kjøpe lime, som ofte er dyrt.

Serveres gjerne med blomkålris, og gjerne også litt hjemmelaget chiliolje.

Vel bekomme.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg