Ovnsbakte grønnsaker litt a la ratatouille.

Lettvint og sunt tibehør til kjøtt, kylling eller fisk.

På høsten bugner det av friske, deilge grønnsaker, som kan brukes på en fargerik måte.

Her har jeg brukt knutekål, squash, løk, beter og pyntet med noen minitomater og litt persille.

Knutekål og beter. Betene er jo så vakre.

 

Squash og løk.

Alle grønnsaker skylles og skrelles før de skjæres i tynne skiver på en mandolin,

eller med en ostehøvel.

Alt legges lagvis i en ildfast form.

 

Ringle over litt olje eller smeltet smør og krydre med timian eller rosmarin og litt maldonsalt.

Stekes i en drøy times tid midt i ovnen på 160 grader.

Når ovnen allikevel brukes til å stek kjøtt eller fisk, så er det smart å sette inn forma samtidig. Spare litt energi er smart, og så blir alt ferdig samtidig.

Retten serveres gjerne til helstekt kjøtt eller fisk, i dag ble det helstekt ørret hos oss.

Kan også spises som egen vegetarisk rett, gjerne med en god foccatia til.

Velbekomme.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg