Plukkfisk.

Plukkfisk kan lages på to forskjellige måter,

enten med poteter som moses og tilsettes fløte, smør og fisk,

eller kokte potetere og fisk i biter som dekkes av en tykk, hvitsaus. Her er en oppskrift med mosede potete,

som jeg fikk av min datter i Bergen for noen år siden.

Uansett hvilken versjon som er din favoritt, så er dette fin restemat dagen etter at man har hatt fisk og poteter til middag.

Lettvint å lage når fisken og potetene er ferdigkokte.

Og lett å like, veldig barnevennlig,

og fin måte å får en ny rett utav restene på.

Mindre matsvinn er jo bra for både miljøet og lommeboka.

ca 1/2 kg kokt og renset torsk

ca 1/2 kg kokte poteter

1 løk

2 ss smør

Sausen

4 ss smør

4 ss hvetemel

1 l melk

Del fisken i mindre biter og sørg for at det ikke er noen bein igjen, for det mange som syns det er litt ubehagelig å møte på fiskebein.

Skjær kokte poteter i biter.

Finhakk løken.

Smelt smør i en kasserolle og fres løk til den er myk og blank.

Rør inn melet og spe med melk til passe tykkelse.

Det er godt med den tykk saus, så det er ikke sikkert du trenger all melken.

Kok opp og la sausen putre i 10 minutter, for å koke bort melsmaken.

 Jeg hadde masse persille i  fryseren, så det ble hakket opp en stor bunt og tilsatt sausen.

Tilsett fisken og potetene.

 Smak til med salt og svart pepper.

Sprøstekte baconterninger eller sprøstekt spekeskinke er godt å drysse over ved servering.
Godt med flatbrød og revet gulrot til.
Vel bekomme.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg