Potet- og purresuppe.

 

250-300 gr poteter

2 fedd hvitløk

1 purre

litt olje

1 dl fløte

3 dl melk

4 dl kylling- eller grønnsaksbuljong

Saften av 1/2 sitron

Salt

Grovkvernet pepper

Skrell potetene og del dem i små biter.

Skjær hvitløk og purre i små biter og surr dem i en kasserolle med olje på middels varme i ca. 5 minutter.
Ha poteter, fløte, melk og kraft i kasserollen og kok til grønnsakene og potetene er myke, ca. 15 minutter.

Bruk en stavmikser og kjør til du får en til en glatt og fin suppe.

Smak til med salt, pepper og sitronsaft,

og  gjerne en liten skvett ekstra fløte.

Dryss over sprøstekt spekeskinke og et dryss grovkvernet, svart pepper ved servering.

Server med godt brød, kanskje en foccatia?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg