Proteindeig som kan brukes til mangt og meget er kjekt å ha.
Jeg lager ofte opp flere deiger samtidig, tar jo ikke lengre tid,
så har jeg både brød, rundstykker og pizza i en fei.
Det er bare å røre sammen og rett i ovnen.
Ingen hevetid og dette er deig/bunn som tåles av de fleste.
Og godt er det. Skal sies at jeg har prøvd det meste, blomkålpizza, ostepizza, steinalderbrød,
men dette er faktisk godt og smaker ikke egg.
Konsistensen er som brød,
og pizzaen har en bunn man faktisk kan skjære i biter og holde i hånda,
som hvetemelspizza.
Bare bedre, og sunnere, og kjappere.
Oppskriften er enkel,
du trenger få ingredienser,
og alt fås i vanlig matbutikk,
til en overkommelig pris.
1 stort beger (mager) cottage cheese
4 egg
400 g havregryn / bokhvete/linfrø/sesamfrø
1 ts salt (kan utelates til pizzabunn)
1 ss bakepulver
Kjør egg og cottagecheese i en blender eller med stavmikser til en klumpefri masse.
Bland inn mel og frø og bakepulver.
Evt. salt eller andre krydderier, urter er godt, oregano eller rosmarin.
Kjøres sammen til en løs deig.
Sett rundstykker på bakepapirkledd plate med en stor skje,
eller ha hele deigen i en smurt brødform.
Evt smør utover bakebrettet til pizzabunn.
Oppskrift Proteinpizza finner du her.
Jeg brukte her store havregryn, gjerne urkorn, bokhvetemel, sesamfrø og linfrø
Stekes på varmluft i 200 g C i ca. 20min.
Brødet trenger 30 minutter.
Ta det gjerne ut av formen på slutten så det får god stekeskorpe under også.
Oppbevares best i kjøleskapet for lengre holdbarhet.
Vel bekomme!
#protein #glutenfri #lavkarbo #bakepulver #ingenhevetid #proteinrundstykker #proteinpizza
#proteinbrød #hjemmelaget #matfrabunnen #suntoggodt #helse #tdia #sukkerfritt #diabetesvennlig