Rabarbraen er sesong og det bugner usedvanlig mye i år.
Jeg har allerede høstet inn to ganger, og det blir nok minst to ganger til, s
å da blir det mer enn suppe, grøt og smuldrepai.
Da blir det syltetøy.
Jeg kutter rabarbrastilkene i småbiter, skyller godt og fryser ned.
Dette gjør at den safter seg lettere når den tas opp ok kokes.
Og det gir rom for å koke akkurat den dagen du har lyst på rabarbra,
gjerne en mørk høstkveld, for da smaker det skikkelig godt med litt smak av sommer.
Så da er det bare å helle rabarbraen i en gryte, tilsette litt vann og kok opp.
Småkokes i ca en halv time, til de går i oppløsning og tykner.
Jeg smaker til med søtning, og gjerne litt vanilje.
Kanel er også godt men det kan være greit å ha på etterpå, siden ikke alle er like glad i kanel som meg. Merkelig…
Smaker godt som pålegg, til middagen i stedet for chutney, tyttebær eller syltet agurk.
Men best syns jeg det er sammen med litt yoghurt naturell, som en deilig dessert.
Eller med vaniljekesam, mmm.
Tror ikke jeg trenger å fryse ned syltetøyet, men det er fullt mulig, hvis man vil.
Greit å ta opp etterhvert, og server til nystekte vafler.
Så veldig godt ut
Takk. Smaker godt og er sunt i tillegg.