Ribbeburger.

 

Med sol og varme og lysere dager blir det mer og mer grilling og middager utendørs. Enten på terrassen eller i fjæra.

Burgere og pølser er klassikere, som er raskt og lage,

til og med på en engangsgrill,

men i dag fikk vi lyst på litt annen variant av burgeren.

Dette krever litt mer planlegging og forarbeid,

men når det er gjort

trengs det kun minutter på en varm grill før maten er servert. 

Etter et dypdykk i fryseren ble det en solid familieribbetatt opp til tining.

Dette må gjøres dagen før.

Når ribba er tint krydres den godt med salt og pepper, jeg valgte også et godt dryss med chiliflak for å få litt ekstra smak.

Siden dette er en familieribbe, skar jeg av kottelettkammen, og stekte denne ved siden av.

Svoren rutes opp og ribba gnis inn med krydderet. Pass på å kni saltet godt nedi svoren,

slik at den blir sprø og god når den stekes. Sett ribba inn i forvarmet ovn, 180 grader, midt i ovnen.

Stekes i 1,5-2 timer, til kjøttet er mørt og gjennomstekt.

Krafta og ribbefettet samles opp og hvis man vil kan man lage en deilig brun saus, som helles over burgeren ved servering,

litt som en dansk bøfsandwich.

Bilde fra wikipedia for illustrasjon.

 

Men hvis man ikke vil ha saus til,

kan krafta fryses til neste gang man skal lage en smaksrik, god saus.

 

La kjøttet hvile før det skjæres opp.

Skjær kotelettkammen og ribba opp i tynne skiver.

Skal du ut på tur og grille i fjæra,

pakkes skivene i bokser som tas med.

Da er det bare å fyre opp grillen

og legge på de ferdig oppskårede kjøttskivene på grillen.

Stekes gyllenbrune og sprø, før de danderes inn i burgerbrødene, sammen med salat, dressing og

det du måtte ønske av godsaker.

Dette er en burger, som metter godt og lenge.

Vel bekomme!

 

Til en stor familie trenger du

1.2 kg ribbe

hamburgerbrød

salat

tomat

løkringer

dressing

En god rømmedressing og annet tilbehør lager du lett selv.

Oppskrifter finner du HER

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg