Seibiff med løk.

 

Seifilet, fersk fra fiskedisken,

så i dag blir det stekt seibiff med løk,

gulrotpuré og ertestuing.

 

 

800 g seifilet

2 ts salt

1 ts pepper

2 ss smør eller margarin

 

3  løk

2 ss margarin til steking

Skjær løk i skiver.

Smelt margarin i en varm stekepanne og stek løken på middels

varme til den er myk og gyllen.

 

Skjær fisken i porsjonsstykker. Krydre med salt og pepper.

Varm en stekepanne med med smør eller margarin.

  Stek fisken i 2-3 minutter på hver side,

til den får fin stekeskorpe og er gjennomstekt.

 

 

Server med kokte poteter.

3-4 gulrøtter

vann

salt

 

 

Skrell og del gulrot i mindre biter og ha bitene i en kasserolle.

Fyll på med vann og litt salt.

Kok opp og la det småkoke i ca 10 minutter, til gulrotbitene er møre.

Hell av nesten alt vannet,

men la det være igjen nok til at det blir en glatt og fin gulrotpuré.

Kjør sammen med en stavmikser til en glatt puré.

Rør inn en liten smørklatt eller en liten klunk med fløte

for en glattere konsistens.

Server seibiffen med løk, gulrotpuré, ertestuing og stekt løk.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg