For å få skikkelig saftige og møre koteletter,
brunes de i panna og
deretter trekker på lav varmen i lang tid i sausen.
Skikkelig slow-cooking gir god mat.
Fin søndagsmiddag, som nesten lager seg selv.
Kjøttet blir så mørt at det faller fra beina, og beina gir god kraft i sausen når de kokes med.
Minner litt om kjøtt i mørket/sosekjøtt, bare at dette lages av svinekjøtt.
8-10 nakke/ryggkotelletter
6 ss hvetemel
6 ss smør
1 l kraft/buljong
2-3 laurbærblader
1-2 ss tomatpuré
salt
pepper
paprikapulver
5 små løk
sukkerkulør
Smelt smør i en kasserolle og tilsett melet.
Spe med kraft eller buljong rørt ut i vann.
Hakk løk og ha i sausen og kok videre.
Tilsett krydderier og laurbærblad, smak til så det ikke blir for salt. Tilsett sukkerkulør til ønsket farge.
Krydre kotelettene med salt og svart pepper.
Dette kan godt gjøres kvelden
før og legges i en plastpose i kjøleskapet til dagen etter.
Brun kotelettene i varm panne i godt med smør.
Ha kotelettene i sausen og la det trekke i ett par timer, jo lengre jo bedre.
Kotelettene blir smakfulle og supersaftige. Kok poteter, ovnsbak poteter og lag stekte poteter/bratkartoffelen.
Serveres med kokte poteter, rørte tyttebær og flatbrød,
og gjerne litt hjemmelaget