Supersaftige svinekoteletter.

 For å få skikkelig saftige og møre koteletter,

brunes de i panna og

deretter trekker på lav varmen i lang tid i sausen.

Skikkelig slow-cooking gir god mat.

Fin søndagsmiddag, som nesten lager seg selv.

Kjøttet blir så mørt at det faller fra beina, og beina gir god kraft i sausen når de kokes med.

Minner litt om kjøtt i mørket/sosekjøtt, bare at dette lages av svinekjøtt.

8-10 nakke/ryggkotelletter

6 ss hvetemel

6 ss smør

1 l kraft/buljong

2-3 laurbærblader

1-2 ss tomatpuré

salt

pepper

paprikapulver

5 små løk

sukkerkulør

 

Smelt smør i en kasserolle og tilsett melet.

Spe med kraft eller buljong rørt ut i vann.

Hakk løk og ha i sausen og kok videre.

Tilsett krydderier og laurbærblad, smak til så det ikke blir for salt. Tilsett sukkerkulør til ønsket farge.

Krydre kotelettene med salt og svart pepper.

Dette kan godt gjøres kvelden

før og legges i en plastpose i kjøleskapet til dagen etter.

 

Brun kotelettene i varm panne i godt med smør.

Ha kotelettene i sausen og la det trekke i ett par timer, jo lengre jo bedre.

Kotelettene blir smakfulle og supersaftige. Kok poteter, ovnsbak poteter og lag stekte poteter/bratkartoffelen.

Serveres med kokte poteter, rørte tyttebær og flatbrød,

og gjerne litt hjemmelaget

Surkål.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg