En gryterett lages av det man har tigjengelig og det man liker, så det er alltid rom for å endre. Og den lages litt på slump, så man må smake seg frem, så man får den slik man selv liker den best. Men godt blir det.
Man kan ha bønner eller ris i gryta, eller det kan serveres ved siden av. Jeg syns det er lettvint å ha alt sammen, så blir det mindre oppvask og smakene utvikler seg godt når de får stå å trekke sammen.
Rødløk kan byttes til gul løk,hvitløk kan kuttes ut for dem som ikke liker det, men jeg elsker hvitløk og rødløk, så her blir det aldri for mye av det.
Krydre som du liker, tacokrydder er godt og det kan lages enkelt selv, da slipper du å tilsette så mye salt og utelate sukker og for dem som ikke liker cummin, så kan dette utelastes i hjemmelaget tacokrydder.
Jeg har en oppskrift jeg har brukt i lang tid,
den finner du her:
1 rødløk
Paprika
Hvitløk
Kjøttdeig
2 ss finkuttet Jalapenos
1 pose tacokrydder
1-2 glass salsa
Mais
Ris
2 ss tomatpure
(Bønner – bønnemos)
Brun kjøttdeigen i panna.
Tilsett løk, paprika, hvitløk, jalapenos og mais.
Alt freses sammen i varm panne.
Tilsett tacokryddere og tomatpure, fres dette godt sammen i panna,
så du får bort råsmaken på tomatpureen.
Ha i salsa og litt vann.
Kok opp og tilsett ris.
Kokes på lav varme til risen er ferdigkokt, ca 20 minutter. Pass på å tilsett nok vann så det ikke koker tørt.
Tilsett gjerne en boks bønner eller mosede bønner på slutten.
Servers med tortillachips eller hvitløksbaguetter.
For å ta retten enda ett hakk videre, kan gryteretten fylles i tacotubs.
Topp med revet ost og gratiner i ovnen til osten er smeltet og gyllen.
Vel bekomme!