Middelhavsmat. Til hverdags og fest. Fylt svinerullade. Svinefilet med en ny vri.

Smaken av middelhavsmat er for meg gode og enkle smaker.

Rene råvarer og friske urter.

Kjøtt, kylling eller fisk.

Tomat, hvitløk, løk, persille, rosmarin og basilikum.

Og i dag falt valget på en svinefilet.

Denne hadde jeg i fryseren, kjøpt i Sverige.

Litt kjedelig i seg selv, men passer perfekt til en rullade.

 

Du trenger:

400 g benfri ytrefilet av svin

1/2 glass soltørkede tomater
1/2 løk

1 stor bunt hakket persille

2 fedd hvitløk

Salt og nykvernet pepper

Begynn med å dele opp kjøttet, det skal skjæres slik at det blir et flatt stykke som kan rulles sammen.

Skjær et tynt lag, omtrent 1/3 av fileten nederst, uten å skjære helt igjennom.

Snu fileten og skjær andre veien, fortsatt uten å skjære helt gjennom.

. Du får nå et flatt stykke som er om lag tre ganger så bredt som fileten du startet med.

Gni inn kjøttet med salt og pepper.

  Finkutt de soltørkede tomatene, hvitløken og løken, og bland inn grovhakket persille.

 

Smør fyllet utover fileten, og rull de fast sammen til en rullade.

Bindes sammen med hyssing.

Rulladen brunes godt i varm stekepanne med godt smør.

Legges i forvarmet ovn, og stekes i ca 40 minutter.

180 grader, midt i ovnen.

Server gjerne med ovnstekte småpoteter eller potetbåter med provencekrydder eller rosmarin,

og kanskje en foccatia og selvsagt en god hjemmelaget aioli.

Bon Apetitt!

#svin #svinefilet #ytrefilet #rullade #middelhavsmat #provance #sommermat

#foccatia #aioli #urter #hjemmelaget #glutenfri #sukkerfri #festmat #ovnsstekt

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg