Smaken av middelhavsmat er for meg gode og enkle smaker.
Rene råvarer og friske urter.
Kjøtt, kylling eller fisk.
Tomat, hvitløk, løk, persille, rosmarin og basilikum.
Og i dag blir det kylling, nærmere bestemt kyllingfilet,
som skal snittes opp til et tynt, flatt stykke,
som fylles med gode smaker og rulles sammen til en rullade.
Kyllingfilet er godt som det er, men gøy å variere litt.
Det er så mildt og fint kjøtt og det trekker godt med smak.
***
Du trenger:
4 kyllingfileter
1 stor bunt hakket persille
2 fedd hvitløk
***
Begynn med å dele opp fileten.
Den skjæres slik at det blir et flatt stykke som kan rulles sammen.
Skjær et tynt lag, omtrent 1/3 av filetent, uten å skjære helt igjennom.
Snu fileten og skjær andre veien, fortsatt uten å skjære helt gjennom.
. Du får nå et flatt stykke som er om lag tre ganger så bredt
som fileten du startet med.
Gni inn kjøttet med salt og pepper.
Finkutt de soltørkede tomatene, hvitløken og løken, og bland inn grovhakket persille.
Du kan fylle med de urtene du liker best,
rosmarin, sitron og basilikum er smaker som passer godt til kylling.
Smør fyllet utover fileten,
og rull de fast sammen til en rullade.
Legges på plata med skjøten ned.
Legges i forvarmet ovn, og stekes i ca 30 minutter.
180 grader, midt i ovnen.
Server gjerne med ovnstekte poteter,
en god tomatsalat,
og kanskje en foccatia.
Og selvsagt en god hjemmelaget aioli.
Her servert med en grønn salat, tomater og revet squash.
Bon Apetitt!
#kylling #kyllingfilet #rullade #middelhavsmat #provance #sommermat
#foccatia #aioli #urter #hjemmelaget #homemade #glutenfri #sukkerfri