En deilig og sunn fiskeburger lager du lett selv
med ferdig filetert fisk fra butikken.
Kjøp ferske fileter, det smaker bedre enn de frosne,
og de henger bedre sammen når du steker dem.
4 laksefileter uten skinn og bein
gressløk
hvitløkspulver
løkpulver
2 ss sitronsaft
salt
sitronpepper
Fisken hakkes til en grovhakket deig og røres sammen med krydder.
Bruk de krydderne du liker best, og som passer til laks.
Bruk ca. en liten teskje av hver.
Litt mer hvis du bruker ferske urter.
Del deigen i fire like store deler og form til burgere.
Stek lakseburgerne i en varm stekepanne med smør til de er gyldne, ca 2-3 minutter på hver side, men pass på så de ikke blir tørrstekte.
Server lakseburgerne i hamburgerbrød eller til en salat og ovnsbakte småpoteter. Gjerne med hjemmelaget dansk remulade eller aioli med persille.