Laksefilet med hasselbackpoteter og agurksalat.

Hasselbäckpoteter er godt og ganske lettvint å lage, og det ser imponerende ut. Her er en oppskrift på poteter, som kan servers til laks eller kylling,

eller egentlig hva som helst,

poteten er jo anvendelig til det meste.

Bruk krydder på poteten som passer til det du skal ha den til,

her ble det urter som passer sammen med laks.

 

8 store poteter

4 ss smør

frisk timian eller rosmarin

olivenolje

salt

pepper

Vask og tørk potetene.
Skjær potetene i tynne skiver, ikke helt igjennom.
Legg gjerne potetene i mellom skaftene på to sleiver,
slik at du ikke skjærer igjennom.
Legg potetene i en ildfast form.
Pensle potetene med olje og krydre med salt og kvernet pepper.
Ha litt urter ned i sprekkene.
Legg en smørklatt oppå hver potet.
Stek potetene ved 180 grader i en times tid, til potetene er helt møre og har fått en sprø og gyllen overflate.
Det kan ta lengre tid, ikke noe er kjedeligere enn å servere rå poteter.
Serveres til dillstekte laksefileter, agurksalat og blomkålris.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg