Tomatsuppe laget fra bunnen smaker mye bedre enn posesuppen fra Toro.
Det tar heller ikke lengre tid, og du vet hva den inneholder.
Næringsstoffene er naturlige, og hva er vel bedre enn det.
Så jeg anbefaler å lage suppe fra bunnen.
Det du trenger er
2 bokser hermetiske tomater
100 gr soltørkede tomater
1,5 liter kraft
1 gul løk
2 fedd hvitløk
salt og pepper
5-6 grønnkålblader
Og gjerne litt grønn pesto for å smaksette ved servering.
Ha tomater, hakket løk og hvitløk i en gryte og kok opp.
La dette koke i noen minutter uten lokk, til løken er myk.
Tilsett deretter 1-2 bulliongterninger (hvis du ikke har ferdig kraft),
Kjør suppen glatt med en stavmikser.
Tilsett ca 1 1/2 liter vann og kok opp suppa.
Tilsett evt. mer vann, hvis du syns suppa er for tykk,
ellers er det godt å røre i litt melk ved servering.
Smak til med salt og pepper.
Grønnkål skylles i kaldt vann og ristes godt av,
før du river bladene av stilken og hakker kålen i strimler.
Ha litt vann i stekepanna og tilsett kålen.
La det koke og frese til kålen faller sammen, men ikke mister fargen.
Kvern litt salt og pepper over.
Så er det bare å øse opp på fat.
Jeg tilsatte også litt grønn Pesto av mandler for å smakesette litt ekstra.
Server gjerne med godt Foccatiabrød, eller knekkebrød.
#matfrabunnen #hjemmelaget #tradisjon #høst #tomatsuppe #pesto #grønnkål #supermat #suntoggodt #helse #lavkarbo #glutenfri #dia #sukkerfri #laktosefri